Alvarin unioni on valmis edustajistovaaleihin, oletko sinä? // The Union of Alvar is ready for Council elections, are you?

banneriv5-2

Picture: JYY

(In English below)

Uuden lukuvuoden alun tunnistaa vähintään kahdesta varmasta merkistä: Agoralle ei meinaa saada pyöräänsä parkkiin, ja puolenpäivän aikoihin saa unohtaa haaveet nopeasta lounaasta. Uudet (ja vanhat) opiskelijat ovat vihdoin saapuneet kesän jälkeen kampukselle!

Nämä ilmiöt toistuvat joka syksy, mutta tänä syksynä on kaiken lisäksi vielä jotain hieman erityisempää: ylioppilaskunnalle valitaan vaaleilla uusi edustajisto kahden vuoden kaudelle. Ehdokasasettelu päättyy 1.10. ja äänestämään pääsee vaalipäivinä 31.10., 1.11. ja 4.–6.11. kätevästi netissä. Jokaisella yliopisto-opiskelijalla on oikeus äänestää ja asettua ehdolle vaaleissa! Vaaleista lisää tietoa yleisellä tasolla löytyy täältä: https://jyy.fi/edustajistovaalit/

Ylioppilaskuntamme JYY on läsnä jollain tavalla lähes kaikessa, mitä opiskelijan arjessa tapahtuu, sillä esimerkiksi Kortepohjan ylioppilaskylä ja Ilokiven lounasravintola ovat suoraan JYYn omistuksessa ja Semmastakin omistetaan iso siivu. Kämppien ja ruuan tarjoamisen lisäksi ylioppilaskunta tekee laajaa edunvalvontaa niin yliopiston, kaupungin kuin eduskunnan suuntaan opiskelijoiden arjen parantamiseksi – unohtamatta tietenkään ainejärjestöjen tukemista ja lukuisten tapahtumien järjestämistä.

Kuka sitten päättää, mihin suuntaan ylioppilaskylää kehitetään tai mitkä ovat ylioppilaskunnan edunvalvonnan terävimmät kärjet? Tähän vastaus löytyy edustajistosta, joka on ikään kuin ylioppilaskunnan oma parlamentti: se päättää virallisista edunvalvonnan linjoista (käy kurkkaamassa tuore linjapaperi), hyväksyy ylioppilaskylän miljoonainvestoinnit ja ohjaa ylimpänä päätöksentekijänä oikeastaan kaikkea JYYn toimintaa.

Alvarin unioni on toiminut edustajistossa omana ainejärjestötaustaisena ryhmänään vuodesta 2015 saakka. Alusta asti meille on ollut tärkeää varmistaa, että ylioppilaskunta tukee erityisesti pienempiä ainejärjestöjä niin avustusten kuin koulutusten muodossa. Olemme peräänkuuluttaneet yliopistoyhteisön ja ylioppilaskunnan kansainvälistymisen ja kielellisen saavutettavuuden merkitystä. Olemme olleet laajan ja tehokkaan edunvalvonnan ja vaikuttamistyön puolestapuhujia. Haluamme myös, että ylioppilaskunta muistaa globaalin vastuunsa ja huomioi kestävän kehityksen periaatteet kaikessa toiminnassaan. Näillä teemoilla – järjestöt, kansainvälisyys, laadukas edunvalvonta ja vastuullisuus – kampanjoimme myös tämän syksyn vaaleissa. Jotain ideaa siitä, mitä AU on aikaisemmin saanut aikaiseksi voit lukea esimerkiksi täältä.

Jos sinua kiinnostaa kuulla lisää Alvarin unionista tai lähteä meidän kauttamme ehdolle, ole rohkeasti yhteydessä esimerkiksi allekirjoittaneeseen (teemu.e.vasama@student.jyu.fi)! Olet myös lämpimästi tervetullut AU:n uusien iltaan maanantaina 23.9. klo 18 alkaen Musican BoomBoxiin. Tilaisuus on avoin kaikille, eli voit vain tulla paikalle nauttimaan pienestä purtavasta ja kuuntelemaan lisää JYYstä ja AU:n teemoista sitoutumatta sen enempään. Toivottavasti nähdään siellä!

Teemu Vasama
Alvarin unionin puheenjohtaja

* * * * *

There are two sure signs of the new academic year starting: it’s nearly impossible to park your bike at Agora and you can forget about trying to grab a quick lunch at noon. Freshmen (and the older students) have arrived on campus!

These phenomena are true for every autumn, but this time there is something a bit more special as well: a new Council of Representatives is elected for the Student Union JYY. Candidacies can be declared until the 1st of October and voting takes place online on the 31st of October, 1st of November and 4th–6th of November. Every student at the University of Jyväskylä has the right to become a candidate as well as vote in the election. You can find more general information about the election here: https://jyy.fi/en/election/.

Our Student Union JYY is present in one way or another in almost everything that takes place in a student’s daily life: for example the Kortepohja student village and the Ilokivi restaurant are both directly owned and operated by the Student Union, which also owns a significant part of Semma restaurants. In addition to providing apartments and food to students, the Student Union does a lot of advocacy work inside the academic community, the city of Jyväskylä and even in national politics – all to improve the life of students. The Student Union also supports the numerous student associations and organizes a lot of events among many other things.

But who decides which direction the Kortepohja student village should be developed or what are the most important goals of advocacy work? The answer is the Council, which is quite like the Student Union’s very own Parliament: it decides on policy goals, approves the seven-figure investments in the student village and as the highest decision-making body directs all the activities of the Student Union.

The Union of Alvar has been a Council group since 2015. Having our roots in local student associations instead of political parties, it’s very important to us that JYY support particularly the smaller associations both in terms of financial support and training. We have stressed the importance of internationalisation and linguistic accessibility both in the academic community at large as well as in the Student Union itself. We have long been proponents of high-quality and effective advocacy and lobbying. We also want the Student Union to recognize its global responsibilities and take principles of sustainable development into account in all of its activities. These themes – support for associations, internationalisation and linguistic accessibility, effective advocacy and responsibility – form the core of our election platform in this autumn’s elections as well.

If you’re interested in hearing more about the Union of Alvar or becoming a candidate on our electoral list, please don’t hesitate to contact me (teemu.e.vasama@student.jyu.fi) or others in our group! You are also more than welcome to our newcomers’ evening event on Monday the 23rd of September starting at 6pm in BoomBox in the Musica building on Seminaarinmäki. The event is open to everyone, so you can just come there to enjoy some snacks and hear more about JYY and the Union of Alvar without committing to anything more than that. Hope to see you there!

Teemu Vasama
Chairperson of the Union of Alvar

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s