Vaaliteemat 2015

Toimiva kampus
Toimiva, turvallinen ja terveellinen kampus on edellytys opiskelulle, tutkimukselle ja ihmisten kohtaamiselle. Alvarin unioni haluaa vaikuttaa kampuksen kehittämiseen siten, että ainejärjestöillä, yksittäisillä opiskelijoilla ja henkilökunnalla on mahdollisuus tarkoituksenmukaiseen työskentelyyn. Ainejärjestöille on tarjottava samanlaiset mahdollisuudet omiin tiloihin, joissa opiskelijat voivat kohdata toisensa. Kampus tarvitsee myös Musican opiskelijatilan kaltaisia avoimia oppimisympäristöjä, joiden käyttöön kaikilla yliopistoyhteisön jäsenillä on tasapuolinen oikeus. Tilojen saavutettavuuteen ja esteettömyyteen on panostettava entisestään. Yliopistokampuksen tiivistyessä ihmisten kohtaamiseen on panostettava: erityisesti kansainvälisten ja suomalaisten opiskelijoiden saattaminen yhteen tulee olla mielessä tiloja kehitettäessä.

Tukea järjestöille
Yliopisto on muuttumassa yhä monitieteisemmäksi ja perinteiset oppiainerajat yhä häilyvämmiksi. Tämän muutoksen myötä järjestöt tarvitsevat JYYltä yhä enemmän tukea löytääkseen keinoja tiiviimpään yhteistyöhön. JYYn tulee jatkaa järjestöseminaarin ja järjestöaktiiveille tarkoitetun koulutuksen kehittämistä ja erityisesti tarjota foorumi ainejärjestöjen väliselle yhteistyölle. Tuleva yliopistonlaajuinen opetussuunnitelmauudistus vaatii erityistä huomiota JYYltä ja korkeakoulupoliittisilta vastaavilta. Ylioppilaskunnan tuleekin suunnitella raamit kopojen koulutuksille ja näin pyrkiä tiivistämään oppiaineiden ja ainejärjestöjen välistä yhteistyötä ops-työssä.

Tasa-arvoista tulevaisuutta
Ylioppilaskunnan tulee panostaa yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoasioihin näinä ennakkoluulojen aikoina. Kaikille maksuttomasta koulutuksesta ja toimivasta opiskelijaterveydenhuollosta on edelleen pidettävä huoli. Kynnys lähteä ylioppilaskunnan toimintaan täytyy pitää mahdollisimman matalana ja JYYn tulee näyttäytyä kaikille saavutettavana. Opiskelijademokratiaa ylioppilaskunnassa on kehitettävä. Tiedonvälitys- ja palautekanavia on tarjottava niin, ettäyksittäinenkin opiskelija saa äänensä helpommin kuuluviin.

Tavoitteena ystävällinen ympäristö
JYYn tulee olla tulevaisuudessa entistäkin ystävällisempi ympäristölle ja tarjota opiskelijoille entistä ystävällisempiä ympäristöjä asumiseen, opiskelemiseen ja harrastustoimintaan. Ystävällinen ympäristö tulee ymmärtää ylioppilaskylän ja opiskelija-asumisen kehittämisenä, kierrätykseen ja ekologisuuteen panostamisena. Kaikessa toiminnassa on huomioitava kestävän kehityksen periaatteet. Ylioppilaskylästä tulee tehdä entistäkin energiatehokkaampi ja panostettava ympäristönäkökulmaan erityisesti uutta rakennettaessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s