Alvarin unioni tukee myös Lotta Tuomista JYYn hallitukseen – hakee ensisijaisesti viestintävastaavaksi

(In English below)

Alvarin unioni on päättänyt tukea JYYn hallitukseen myös Lotta Tuomista, joka hakee ensisijaisesti viestintävastaavaksi ja toisisijaisesti kunta ja vaikuttaminen -sektorille.

Ensimmäisen vuoden yhteiskuntatieteiden opiskelijalla Lotalla on runsaasti kokemusta muun muassa viestinnästä, nuorten hyvinvointiin vaikuttavista seikoista sekä vaikuttamisesta aina aluejohtokunnasta Euroopan unioniin ja YK:hon.

Aiemmin hän on toiminut muun muassa monissa eri viestinnän, markkinoinnin ja johtamisen tehtävissä partiolaisissa, Nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry:n kansainvälisen nuorisopolitiikan työryhmän jäsenenä ja Etelä-Savon maakuntaliiton nuorten ilmastotiimin ja maakunnallisessa nuorisovaltuuston jäsenenä. Järjestötoiminnan lisäksi Lotalta löytyy työkokemusta Mikkelin kaupungin ja Suomen 4H-liiton viestinnästä ja toimittajan työstä paikallislehti Ristiinalaisesta ja Partio-lehdestä. Lotalla on myös ollut vuodesta 2016 oma toiminimi, joka tarjoaa valokuvaus-, video- ja sisällöntuottopalveluita.

Kokeneena viestijänä ja ensimmäisen vuoden opiskelijana Lotta toisi raikasta ajattelua ja näkökulmaa JYYn viestintään.

“Vastikään opintoni aloittaneena olen tarkastellut JYYn toimintaa fuksin näkökulmasta ja tullut siihen tulokseen, että näkyvimpiä toiminnan muotoja, kuten Ylioppilaskylää ja Opinkiveä lukuun ottamatta uuden opiskelijan käsitys JYYstä voi jäädä hieman epäselväksi. Toimintasuunnitelmaprojekti JYYn jäsenyyden paketoimiseksi onkin mielestäni erittäin tervetullut, ja sosiaalinen media on tärkeä työkalu projektin toteuttamisessa. Jotta ylioppilaskunta ymmärretään tärkeäksi osaksi opiskelijan hyvinvointia, someen tarvitaan kasvoja, keskustelunavauksia sekä yksinkertaisesti esitettyä tietoa JYYn toiminnasta.”

Viestinnän lisäksi Lotta on kiinnostunut toimimaan hallituksessa vaikuttamisesta ja kuntapolitiikasta vastaavana hallituksen jäsenenä.

“Pyrkisin ylläpitämään JYYn asemaa opiskelijoiden edustajana niin yliopistolla ja kuntapolitiikassa kuin koko maassa ja Euroopassa. Mielestäni JYY on saanut hyvin jalansijaa kunta- ja puoluepolitiikkaan, ja tästä asemasta käsin meidän kuuluu osallistua esimerkiksi parempien mielenterveyspalveluiden rakentamiseen ja nuorisotyöttömyyden vähentämiseen.”

Alvarin unionin puheenjohtaja Topias Peltosen mukaan Lotan tukemista hallitukseen ei tarvinnut kovin kauaa miettiä, kun luottamustoimihakua päätettiin jatkaa.

“Vaikka Lotta tulee AU:n ulkopuolelta ja olen hänet vasta tavannut, paistoi saman tien läpi, että kyseessä on kovan luokan järjestö- ja viestintätekijä. Häneltä löytyy pestiin relevanttia kokemusta jo vaikka millä mitalla, ja mielestäni fuksina tehtävään hyppäämisen voi nähdä voimavarana. Ylioppilaskunnan tutuksi tekemisen ja viestinnän tärkeimmät hetket ovat silloin, kun uudet opiskelijat saapuvat kampukselle. Uskon, että Lotalla olisi paljon annettavaa tähän saumakohtaan, jossa ylioppilaskunnan tarjoamiin palveluihin törmätään ensimmäistä kertaa.”

Alvarin unionista luottamustoimiin hakevat myös Aleksi Murtojärvi (edustajiston puheenjohtaja) ja Matti Heikkilä (hallituksen jäsen 1. järjestöt 2. kunta ja vaikuttaminen). Luottamustoimihakijoiden haastattelut ja hallitusneuvottelut käydään maanantaina 30.11., ja lopulliset päätökset vuoden vuoden 2021 toimihenkilöistä tehdään JYYn edustajiston kokouksessa tiistaina 1.12.

————————————————————————————————————————

The Union of Alvar nominates Lotta Tuominen as a candidate for membership of JYY’s Board with communications as a sector

The Union of Alvar has decided to support Lotta Tuominen as a candidate for membership of JYY’s Board 2021. Lotta is primarily applying for a communications sector and secondarily for the municipality and influence sector.

Lotta, a first-year social sciences student, has a lot of experience in communication, issues affecting the well-being of young people and influencing from the regional board to the European Union and the UN.

In the past, she has been in various communication, marketing and management positions for scouts, as a member of the international group of the Finnish National Youth Council Allianssi and as a member of the South Savo regional council’s youth climate team and provincial youth council. In addition to organizational activities, Lotta has worked in communications for the City of Mikkeli and for the Finnish 4H association and as a journalist in the local newspaper Ristiinalainen and Scout magazine. Lotta has also had her own business since 2016, offering photography, video and content production services.

As an experienced communicator and first-year student, Lotta brings fresh thinking and perspective to JYY’s communication.

”I’ve looked at JYY’s activities from a freshman perspective and come to the conclusion that the most visible things are Kortepohja and Opinkivi. The action plan project to package JYY’s membership is, in my opinion, very welcome, and social media is an important tool in implementing the project. In order for the Student Union to be understood as an important part of the student’s well-being, it needs faces, conversation openings and simply presented information about JYY’s activities.”

In addition to communications, Lotta is interested in serving on the Board as a member responsible for influencing and municipal policy.

“I would strive to maintain JYY’s position as a student representative both at the university and in municipal policy, as well as throughout the country and in Europe. I think that JYY has gained a good foothold in municipal and party politics, and from this position we have a role to play in, for example, building better mental health services and reducing youth unemployment.”

According to president of the Union of Alvar Topias Peltonen it did not take long to decide supporting Lotta for the Board.

”Lotta has relevant experience, and I think being a freshman can be seen as a strength. The most important moments in getting to know with the Student Union are when new students arrive on campus. I think Lotta would have a lot to give to this.”

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s