Alvarin unioni ehdottaa Aleksi Murtojärveä JYYn edustajiston puheenjohtajaksi vuodelle 2021 – Matti Heikkilä hakee hallituksen jäseneksi

Matti Heikkilä ja Aleksi Murtojärvi
Matti Heikkilä ja Aleksi Murtojärvi.

(In English below)

Alvarin unionilla on kaksi hakijaa JYYn luottamustoimiin vuodelle 2021. Aleksi Murtojärvi asettuu ehdolle edustajiston puheenjohtajaksi ja Matti Heikkilä hallituksen jäseneksi, kärkisektoreinaan 1. järjestöt ja 2. kunta ja vaikuttaminen.

Viestintää pääaineen lukeva Aleksi on tänä vuonna toiminut JYYn hallituksen jäsenenä ensin kunta ja vaikuttaminen -sektorilla ja loppuvuodesta hallituksen uudelleenjärjestäydyttyä viestinnän tehtävien parissa. Hallitusvuotensa aikana Aleksi on johtanut yleispoliittisen linjapaperin hallitusohjelmaprojektia, vastannut kuntapoliittisesta ohjelmasta ja ollut mukana Spark-vaikuttajakoulutuksen kehittämisessä. Syksyllä hän on myös valmistellut JYYn ensi vuoden kuntavaalikampanjaa sekä johtanut JYYn delegaatiota SYL:n liittokokouksessa.

Hallitusvuotensa aikana Aleksi on saanut tutustua yksityiskohtaisesti ylioppilaskuntaan kokonaisuutena, niin edunvalvontasektorin kuin liiketoiminnankin osalta.

“Tunnen hyvin JYYn päivittäisen toiminnan ja sen realiteetit – nyt voin asettaa tämän tuntemukseni edustajiston käyttöön. Edustajiston puheenjohtajuus ei ole vain kokousten johtamista – se vaatii lisäksi valmiutta toimia ylioppilaskunnan kaikkien toiminnanalojen kanssa, osaamista ylioppilaskunnan hallinnosta sekä tahtoa demokraattisen päätöksenteon edellytysten parantamiseen.”

Myös toinen AU:n hakija Matti Heikkilä on viestinnän pääaineopiskelija. Aikaisemmin Matti on toiminut viestinnän ainejärjestö Parku ry:n sosiaali- ja koulutuspoliittisena vastaavana sekä Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion opiskelijakunnan, Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton Lounais-Suomen piirin sekä Nuorisovaltuustojen Liiton piirineuvoston puheenjohtajana.

Aikaisemmalla järjestöurallaan Matti on toiminut erityisesti osallisuuden, edunvalvonnan ja hallinnon kysymysten äärellä.

“Erityisesti järjestösektorilla laaja kokemukseni monenlaisen järjestön eri tehtävissä on hyödyksi: ymmärrän millaisia ongelmia voi tulla vastaan, ja osaan joko itse auttaa ratkaisun löytämisessä, tai vähintään tiedän mistä ratkaisun voi löytää. Monenlaisten haasteiden ratkaiseminen on antanut minulle myös syvällisen ymmärryksen yhdistyslaista, joten voisin auttaa ainakin yleisimpien ongelmien tulkinnassa ja toiminnan tukemisessa.”

“Aikaisempi kokemukseni suuressa kaupungissa vaikuttamisesta nuorisovaltuuston kautta olisi hyödyksi kunta- ja vaikuttamissektorille. Kuntavaalit tulevat olemaan merkittäviltä osin JYYn kannalta viestinnällinen haaste. Esimerkiksi opiskelijoiden tavoittaminen ja viestinnän vaikuttavuuden varmistaminen ovat keskeisiä viestintäkysymyksiä JYYlle, kun teemme työtä opiskelijoiden aktiivisen osallistumisen takaamiseksi ja vaikuttamistavoitteidemme eteen tulevissa kuntavaaleissa.”

Alvarin unionin puheenjohtaja ja vuoden 2019 JYYn hallituksen puheenjohtaja Topias Peltonen näkee valtavasti potentiaalia molemmissa AU:n ehdokkaissa.

“Olen oppinut tuntemaan sekä Aleksin että Matin asioihin paneutuvina vastuunkantajina, kuten AU:n ehdokkailta sopii odottaakin. Heiltä molemmilta löytyy sekä intohimoa että taitoa viedä ylioppilaskuntaa eteenpäin, vaikka tuleva vuosi tulee varmasti vielä olemaan poikkeuksellinen vallitsevien olosuhteiden johdosta.”

Luottamustoimihakijoiden haastattelut ja hallitusneuvottelut käydään maanantaina 30.11., ja lopulliset päätökset vuoden vuoden 2021 toimihenkilöistä tehdään JYYn edustajiston kokouksessa tiistaina 1.12.

—————————————————————————————————————————–

The Union of Alvar nominates Aleksi Murtojärvi as a candidate for Chairmanship of JYY’s Representative Council for 2021 – Matti Heikkilä applies for Board membership

The Union of Alvar has two candidates for JYY’s positions for 2021. Aleksi Murtojärvi will run for the position of Chairman of the Representative Council and Matti Heikkilä as a member of the Board, with organizations or municipality and influence as a sector.

Aleksi, who is majoring in communications, has served this year as a member of JYY’s Board, first in the municipality and influence sector, and towards the end of the year in communications duties. During his board year, Aleksi has led the general policy paper project, been responsible for the municipal policy program and has been involved in the development of The Spark influencing event. In the autumn, he has also prepared JYY’s municipal election campaign for next year and led JYY’s delegation at SYL’s general meeting.

During his year on the Board, Aleksi has been able to get to know the Student Union as a whole in detail, both in the lobbying sector and in business.

“I am well acquainted with JYY’s daily operations and its realities – now I can make this knowledge available to the Representative Council. The chairmanship of the Representative Council is not just about leading meetings – it also requires readiness to work with all areas of the student union’s activities, knowledge of the student union’s administration and a will to improve the conditions for democratic decision-making. ”

Matti Heikkilä, another AU candidate, is also a major student in communications. Previously, Matti has served as the social and educational policy equivalent of the communications subject organization Parku ry and as the chairman of the high school student union in Turku, as the chairman of Southwest district of The Union of Local Youth Councils in Finland and also as the chairman of Unions district council.

In his previous career in organizations, Matti has worked especially on issues of inclusion, lobbying and governance.

“Especially in the organizations sector, my extensive experience in the various roles of a wide range of organizations is useful: I understand what problems can be encountered, and I can either help myself find a solution, or at least know where to find a solution. Solving a wide range of challenges has also given me an in-depth understanding of the Association Act, so I could at least help interpret the most common problems and support action. ”

“My previous experience of influencing a big city through a youth council would benefit the municipal and influencing sector. Municipal elections will be a significant communication challenge for JYY. For example, reaching out to students and ensuring the effectiveness of communication are key communication issues for JYY when we work to ensure the active participation of students and our advocacy goals in the upcoming elections. ”

Topias Peltonen, Chair of the Union of Alvar and Chair of the Board of JYY in 2019, sees enormous potential in both AU candidates.

”I’ve gotten to know Aleksi and Matti as responsible individuals, as you would expect from AU’s candidates. They both have the passion and the ability to take the student union forward, although the coming year will certainly be exceptional due to the prevailing circumstances. ”

Interviews and board negotiations with the candidates will take place on Monday, November 30, and the final decisions will be made at the JYY’s Representative Council meeting on Tuesday, December 1.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s