Kevätterveisiä huhtikuun edustajiston kokouksesta

 

Alvarin unionille kuuluu hyvää, toivottavasti teillekin, josko opiskeluhommat itse kultakin alkavat jo tältä keväältä käydä vähiin! Tässä lyhyet kuulumiset huhtikuun kokouksesta..

Yksi kokouksen tärkeimmistä osista on kokouseväät, joista Alvarin unioni huolehtii aina huolellisesti (täytyyhän sitä saada energiaa että jaksaa keskittyä!). Tällä kertaa olimme suorastaan terveellisellä linjalla ja mussutimme ahkerasti hedelmiä ja vihanneksia.

Sitten itse asiaan. Alkuun hallitus kertoi kuulumisiaan, joita riitti runsaasti, koska hallituksellahan työt eivät ikinä lopu kesken…tällä kertaa he olivat muun muassa reissanneet erilaisissa Suomen Ylioppilaskuntien Liiton tapaamisissa ja ylioppilaskuntatapaamisessa Turussa, järjestäneet Opiskelijafoorumia, sauna-approa Kortepohjan 40-vuotisjuhlan kunniaksi  JYY Cooperkin juostiin jälleen tiistaina 3.5. ja uudet liikuntatutorit ovat haussa. Ympäristösektorillakin pöhisee, paljon tapahtumia ja muuta tekemistä. Ylioppilaskunta toimii siis vilkkaasti.

Muita opiskelijaedustajien kuulumisia kertoivat yliopiston hallituksen opiskelijajäsen Jani Kykkänen sekä yliopistokollegion 1. varapuheenjohtaja ja rakennustoimikunnan jäsen Taimo Halme. Hän jakoi kuulumisten lisäksi Kortepohja-huiveja, jollaisen voi myös bongata Alvarin unionin instasta!

Tiedotusasioiden jälkeen siirryttiin varsinaisiin päätösasioihin. Ensimmäisenä käsittelyssä oli Kupolipa eli kuntapoliittinen linjapaperi eli ohjelma. Hallituksen jäsen Arttu Karila esitteli ohjelmaan iltakouluissa ja lausuntokierroksella tulleet kommentit ja muutosehdotukset, jonka jälkeen asiasta keskusteltiin, muun muassa Alvarin unionin Taimo Halme toi useita mielipiteitään esille. Ohjelmaan ei oltu tässä vaiheessa vielä ihan tyytyväisiä. Moniin kohtiin kaivattiin vielä lisää tietoa ja tarkkuutta, joten ohjelma lähetettiin yksimielisesti takaisin valmisteluun. Ohjelma oli tämän jälkeen uudella kommenttikierroksella, ja seuraavassa kokouksessa se otetaan uudestaan käsittelyyn.

Opiskelijaedustajien valinnat

KOAS:n valtuuskunnan varajäsenen valinnasta keskustelua, yleinen valintatoimikunta pyysi varajäseniä suoraan varsinaisiksi sen sijaan, että haku olisi avattu erikseen, mikä herätti tunteita joissain edustajissa.

Vastaus ryhmämme aloitteeseen

Sauna-aloitteesta päästiin keskustelemaan vielä kokouksen loppuvaiheessa monipuolisesti. Keskusteltiin aloitevastauksen muodosta ja toimenpiteiden tarpeellisuudesta sekä eri vaihtoehtojen hyvistä ja huonoista puolista. Pääpointti oli, että remontti toteutuu kesällä, ja syksyllä saamme nauttia entistä paremmista löylyistä. Huomenna tiistaina 10.5. ehtii vielä kerran saunomaan vanhojen kiukaiden kanssa valiokuntien kevätkekkereissä, saapukaahan sinne! Toukokuussa on vielä yksi edustajiston kokous, loma ei siis vielä edustajistolla koita.

Palataan pian taas asiaan, aurinkoista toukokuuta kaikille!

 

Emmi Ahola

Alvarin unionin puheenjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s