Kuulumisia JYYn hallituksesta: Teemu Vasama

Olen ollut JYYn hallituksessa 78 päivää ja siihen on kuulunut noin 2200 kilometriä matkustusta sekä karkeasti arvioiden 130 tuntia kokouksia ja muita tapaamisia. Mutta mitä niiden tunnuslukujen takana oikeastaan on?

Omat sektorini — korkeakoulupolitiikka eli kopo, kansainvälisyys ja kampuskehitys — painottuvat hyvin pitkälti kokouksille. Kopossa ja KV:ssa on valiokunnat, joihin hallituslaiset osallistuvat. Valiokunnissa käsitellään sektorin ajankohtaisia asioita ja ne ovat avoimia kaikille JYYn jäsenille. Kopossa olen ollut muun muassa kirjoittamassa kannanottoa sen puolesta, että opiskelijat otettaisiin paremmin mukaan tiedekuntamuutosten valmisteluun, perehtynyt opetus- ja kulttuuriministeriön korkeakoulujen rahoitusmalliin ja osallistunut yliopiston opetussuunnitelmauudistusseminaareihin.

Kampuskehityksen saralla olen selvittänyt mahdollisuuksia hankkia kiinteitä pyöräpumppuja kampukselle ja opiskelija-asuntokeskittymiin, ollut mukana kehittämässä kampuksen liikenneturvallisuutta yhdessä mm. poliisin ja kaupungin kanssa sekä tehnyt työtä riittävien ja asianmukaisten ainejärjestötilojen puolesta. Kv-sektorilla on keskusteltu muun muassa EU- ja ETA-maiden ulkopuolisille opiskelijoille tulevien lukukausimaksujen seurauksista sekä kansainvälisten opiskelijoiden inkluusiosta yliopistoyhteisöön. Toimin lisäksi hallituksen varapuheenjohtajana eli yritän pysytellä mahdollisimman hyvin perillä koko JYYn toiminnasta ja sijaistan tarvittaessa puheenjohtaja Lasse Heikkilää.

Sektorikohtaisten menojen lisäksi on myös paljon koko hallituksen yhteisiä asioita. Näistä tärkeimmät ovat maanantaiaamujen aamukoulut, joissa valmistellaan päätösasioita sekä kahden viikon välein olevat hallituksen kokoukset, joissa päätökset varsinaisesti nuijitaan pöytään. Noin kerran kuukaudessa on edustajiston kokous, jossa hallitus kertoo kuulumisensa ja vastaa mahdollisiin edaattoreilta tuleviin kysymyksiin.

Harvoin on kahta samanlaista päivää, mutta tyypillisen päivän voisi sanoa kuluvan JYYn toimistolla (kevään ajan vielä Gummeruksenkadulla, syksyllä taas Ilokivellä!) töitä tehden ja välillä kokouksissa ja tapaamisissa käyden. Toimistolla on hallituksen työskentely- ja kokoustilan lisäksi JYYn asiantuntijoiden työtilat.

Arkiruutiiniin mukavia taukoja tekevät lukuisat matkat, joille hallituslaiset pääsevät. Helmikuussa olimme kaksi päivää Espoon Korpilammella Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:n avausseminaarissa, jossa pääsimme tutustumaan muiden ylioppilaskuntien kollegoihin sekä SYL:n toimijoihin. Maaliskuun alussa osallistuimme Helsingissä suurmielenosoitukseen riittävän opintotuen puolesta ja alle viikkoa myöhemmin olimme kaksi päivää Rovaniemellä periferiaylioppilaskuntien tapaamisessa. (Periferiayliopistoiksi kutsutaan käytännössä muualla kuin pääkaupunkiseudulla, Turussa tai Tampereella sijaitsevia yliopistoja). Myöhemmin keväällä on tiedossa vielä ainakin yksi reissu Turkuun ja kaksi Helsinkiin. Matkakilometrejä kertyy kyllä oikein urakalla!

Näihin kahteen ja puoleen kuukauteen on siis mahtunut huikeasti kokemuksia laidasta laitaan! Uskon kuitenkin, että hommia riittää varmasti myös jäljellä olevaan vuoteen; syksyn alussa meitä odottaa paluumuutto Ilokivelle ja syksyn aikana on valmisteltava seuraavan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valmistauduttava SYL:n liittokokoukseen — normaalin arjen lisäksi. Syksyllä valitaan myös hallitus kalenterivuodelle 2017, joten jos tällaiset hommat kiinnostavat, tule mukaan Alvarin unionin toimintaan ja hae hallitukseen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s