Edaattorit iltakoulussa: Kortepohjan remontin keskellä

Edustajiston jäsenillä oli eilen iltapäivällä ennen budjetti-iltakoulua mahdollisuus vierailla Kortepohjan ylioppilaskylän remonttikohteissa. Kaikille jaettiin liivit, lasit ja kypärät sekä ohjeet siitä, miten rakennusalueella tulee liikkua varovasti. Kapusimme ensin A-talon katolle työmaahissillä, jonka kyyti oli vakaa mutta yksi kerta riitti. Katon päällä oli suoja, joka näkyy Kortepohjasta kauas, tuntui hurjalta olla itse sen alla.

Tämän jälkeen liikuimme uusittavien saunatilojen kautta katselemaan, minkälaisia asuntoja rakennukseen on tulossa. Asuntojen koot pysyvät suurin piirtein samana, kokeiluluontoisena on tulossa 17 neliön minikämppiä, joihin harkitaan muokattavaa sisustusta, muun muassa käännettävää pöytää ja sänkyä. Jokaiseen asuntoon tulee induktioliesi, joka on enregiatehokkaampi ja ruuanlaitossa nopeampi väline.

Kurkkasimme myös uusiutuvaan Rentukkaan. Toiselle puolelle tulee Sonaatin ravintola (avajaiset helmikuussa 2018!), josta saa opiskelijahintaista lounasta iltaseitsemään asti. Ravintolaan tulee myös kahvilatuotteita ja paistopiste. Iltakoulussa ravintolapäällikkö paljasti, että iltatoimintaa suunnitellaan myös, tähän toivotaan jatkossa opiskelijoiden ideoita ja mahdollisesti yhteistyötäkin. Päätavoitteena kuitenkin on, että Rentukka on avoin ja rento kohtaamispaikka, mihin kaikki voivat tulla ja olla toistensa seurassa.

Toinen puoli Rentukkaa tulee olemaan kuntosali. Suuri muutos (ja helpotus?) siirtyä avaraikkunaiseen tilaan DDR:n pohjakerroksesta. Rentukan alakertaan taas on tulossa yleistä hengailu- ja opiskelutilaa. Kylän asukkaiden ei siis kohta tarvitse välttämättä edes poistua tontilta, kun kaikki löytyy paikan päältä! Vaikka kaikki on vielä työmaalla aika keskeneräistä niin näytti todella hyvältä, saadaan hienoja uusia tiloja ja kohtaamispaikkoja asukkaille ja muille opiskelijoille!

Yesterday a bunch of council representatives, including us Alvars, got to see how the renovation in the student village is going. It was a bit scary going on top of the A-building, but otherwise everything was looking so good already, we’re very pleased to get a new restaurant, gym and studying space – in general places where tenants or students can socialize with each other!

2 ajatusta artikkelista “Edaattorit iltakoulussa: Kortepohjan remontin keskellä

 1. kuntokorte

  Hei
  Osaisitteko sanoa, millaiset ovat Rentukan kuntosalin käyttoikeudet?
  Sisältyykö korkeakoululiikuntaan tai JYY:n vuokralaisille?

  Huolestuttaa, jos käyttöoikeus on tulossa vain ylioppilaskylän asukkaille.
  Entä Vehkakujan asukkaat, jotka ovat myös yhtä lailla JYY:n vuokralaisia?
  Miten Kortepohjan alueen KOAS:in taloissa asuvat JYY:n jäsenet?

  Onko aukioloajoista vielä tietoa? Toivomus olisi mahdollisimman laaja aukiolo.

  Nyt tuli monta kysymystä, joihin ei kaikkiin välttämättä ole vielä vastauksia.
  Haluaisin kuitenkin kuulla, ja nähdä Alvarin unionin vaikuttamassa nyt, kun on hyvä tilaisuus!

  T. malttamaton kuntoilija Kortepohjasta 🙂

  Tykkää

  Vastaa
  1. emheahol Kirjoittaja

   Moikka ja kiitoksia kysymyksestä!

   Uusi kuntosali on tosiaan avautumassa Rentukkaan, ja keväällä on kokeilu Korkeakoululiikunnan kanssa, eli salille pääsevät kaikki liikuntamaksun maksaneet. Asia herätti taannoin edustajiston kokouksessa tosiaan keskustelua: ihmisillä oli erilaisia mielipiteitä siitä, kenellä pitäisi olla oikeus käyttää salin palveluja. Vain asukkaille-vaihtoehtoa heitettiin ilmoille siksi, että pelättiin että käyttöaste saattaa suosion takia nousta liian suureksi, haluttaisiin kuitenkin, että vähintään Kortepohjan asukkaat mahtuvat treenaamaan. Kuitenkaan ei ole tarkoituksenmukaista sulkea muita JYYn jäseniä pois. Eli lyhyesti, avoin kaikille korkeakoululiikunnan piirissä 🙂

   Aukioloajat tulevat olemaan suhteellisen laajat, sillä arkisin Sonaatin ravintolastakin saa lounasta iltaseitsemään/kahdeksaan asti. Vielä ei tietääkseni ole aivan tarkkaa tietoa aukioloajoista.

   Kiitoksia vielä kysymyksistä, näitä saa meille jatkossakin mielellään laittaa jos jokin asia mietityttää, vastaamme mielellämme!

   -Emmi A.

   Tykkää

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s