Ehdokasesittelyt 2015

138 Emmi Aholaemmia
Ruotsin kieli

Moikka! Olen Emmi, kielten ja viestinnän neljännen vuoden opiskelija, ja ehdolla edustajistoon nyt toista kertaa. Kuluneella kaudella olen toiminut vuoden edustajiston jäsenenä, ja jälkimmäisellä puoliskolla olen tehnyt hommia JYYn hallituksessa. Pestini kopo- ja kv-vastaavana kestää vuoden loppuun asti. Aikaisemmin olen ollut aktiivinen kahdessa ainejärjestössä ja myös hallinnon opiskelijaedustajana muun muassa tiedekuntaneuvostossa, ja tärkeintä minulle ovatkin ihmiset. Haluaisin, että kaikkien alojen opiskelijoita kohdellaan tasa-arvoisesti niin tilojen, opintojen kuin vaikuttamismahdollisuuksienkien suhteen, ja tämän eteen haluan tehdä töitä myös jatkossa. Valitse minut, jos haluat suorapuheisen mutta kaikki huomioon ottavan humanistin, joka ei pelkää kertoa mielipidettään.

139 Satu Eskelinensatu
Englannin kieli

Hei! Olen englanninopiskelija, mutta olen pyörinyt muidenkin tiedekuntien opinnoissa ja eri järjestöissä, joten olet saattanut törmätä minuun yllättävissä paikoissa. Olen ollut edarijutuissa mukana parina edellisenä kautena, joten JYYn toiminta käytännössä on minulle jo tuttua. Minulle erityisen tärkeitä ovat toimiva pyöräilykampus, matalan kynnyksen tuki opintojen ja elämän eri tilanteissa sekä avoimuus päätöksenteossa. JYY on jokaista opiskelijaa varten ja olemme kaikki osa yliopistoa, tehdään siitä meidän näköinen.

140 Taimo Halmetaimo
Suomen kieli

Moro! Mä oon Taimo, jota joku kutsuu edustajiston puheenjohtajaksi – ainakin vielä. Oon jo vanha kyljys edustajistossa, mutta haluaisin silti jatkaa, koska koen kokemuksen olevan tässä vain eduksi. Oon nähny JYYn sisäpuolelta, joten tunnen tavat ja ihmiset. Kokemus ei tarkoita ideoiden puutetta, onhan esimerkiks Alvarin unioni osaksi myös mun sieluntuote. Mulla riittää vielä virtaa ja ideoita, enkä halua päästää ylioppilaskunnasta irti. Pidä vanha kiinni leivänsyrjässä ja äänestä mut jatkoon!

141 Irina Hasalairina
Journalistiikka

Irina tässä hei! Olen helposti asioista innostuva tyyppi, ja sillä innolla myös pureudun ja uppoudun hommiin tehokkaasti. Toimittajanalkuna liputan avoimen tiedonvälityksen ja oikeudenmukaisen päätöksenteon puolesta. Lähimpänä sydäntä ovat koulutuspolitiikkaan, ympäristöön ja järjestötoimintaan liittyvät asiat, mutta ennen kaikkea haluaisin tuoda edarin lähemmäksi kaikkia yliopistolaisia ja tuoda kuuluville useamman opiskelijan äänen. Ainejärjestö- ja valiokunta-aktiivina aion myös pitää huolta, että niille on tärkeä paikka jatkossakin!

142 Ville Hirvikoskiville
Saksan kieli ja kulttuuri

Toista kertaa edarivaaleissa mukana oleva innokas ja kaikessa mahdollisessa mukana oleva germanistiopiskelija. Kokemusta kaikenlaisesta järjestötyöstä mm. ainejärjestöissä, joiden toiminta on erityisesti sydäntä lähellä. Esimerkiksi tasapuolisempi kohtelu ainejärjestötilojen suhteen olisi paikallaan. Myös koulutuspolitiikka niin yliopistoissa kuin yleissivistävällä tasolla kiinnostaa, pitäähän tulevan opettajan olla huolehtimassa potentiaalisten työpaikkojen säilymisestä.

143 Sanni Marjanensanni
Saksan kieli ja kulttuuri

Hilirimpsis! Olen rakkaudentäyteinen puuhaihminen, ihana germanisti ja sangen hyvä pitämään pienen opiskelijan puolia. Opiskeluvuoteni ovat täyttyneet ainejärjestötoimista, opintovaikutustyöstä ja JYY-hommista. Toimin vuoden loppuun asti JYYn hallituksessa järjestötoimijoita tukien, Kortepohjan asukasviihtyvyyttä pähkäillen ja tuutoreita kouluttaen. Opiskelijoiden yhdenvertaisuus, toimivat kampukset ja JYYn ja opiskelijan välinen hekumallinen sopusointu ovat minulle tärkeitä asioita. Vaikuttamisen aika on nyt – edustajistossa kaivataan pullantuoksua ja savolaista suoruutta!

144 Riikka Maukonenriikkam
Journalistiikka

Mä oon Riikka, yliopistoelämään täysin hurahtanut journalistifuksi. Kohti JYYn edustajistoa mua työntää vahva opiskelijajärjestöosaaminen, into oppia uutta sekä kiinnostus ihmisiä ja yhteisten asioiden hoitamista kohtaan. Haluun, että me kaikki voimme nauttia puhtaasta, monipuolisesta ja just opiskelijoiden näköisestä opiskelu- asumis- ja elinympäristöstä. Äänestä, ja tehdään yhdessä Jyväskylän yliopistosta place to be.

145 Matias Mäki-Kuuttimatias
Englannin kieli

Olen viidennen vuoden kielten opiskelija, sivuaineina kasvatustiede (opettajankoulutus) sekä espanjan kieli. Haluan olla sinulle se henkilö, joka osaa opastaa eteenpäin oli asia mikä tahansa. Olen toiminut useissa ainejärjestöhallituksissa, hengannut ylioppilaskunnan piireissä, toiminut tutorina sekä ollut mukana järjestämässä pienempää ja isompaakin tapahtumaa Jyväskylässä. Haluan että yliopistossa kaikkia kohdellaan tasavertaisesti ja että heille on tietoa ja apua tarjolla silloin kun sitä tarvitaan. Haluan myös järjestää opiskelijoille omia opiskelutiloja, parantaa kampuksella liikkumista, sekä muutenkin helpottaa opiskelijoiden arkea parhaani mukaan. Ehdotankin siis että valitset minut mikäli haluat rennon (ja hyvin puheliaan) perushäiskän edustajistoon joka varmasti saa jotain aikaiseksi. Maalaisjärki for the win.

146 Helmi Möttönenhelmi
Englannin kieli

Toiselle edustajistokaudelle pyrkivä kolmannen vuoden kieli- ja yhteiskuntatieteilijä sekä järjestöaktiivi. Mulle tärkeimpiä ovat ympäristö- ja kehitysyhteistyöjutut, mutta keskityn myös hyvinvointiasioihin kampuksilla eli esimerkiksi ainejärjestötilojen ja pyöräilyolosuhteiden parantamiseen. Haluan että kaikilla olisi hyvä olla, niin meillä opiskelijoilla kuin muillakin.

147 Suvi-Tuulia Nykänensuvi-tuulia
Journalistiikka ja sosiaalityö

Sossuna olen ihmisten asialla ja toimittajana osaan pukea ne asiat sanoiksi. Ylioppilaskuntamme on minulle tuttu Jylkkärin toimittajan silmin. Nyt haluaisin olla mukana tekemässä niitä päätöksiä, joita aikanaan työkseni kovasti kritisoin. Olen kiinnostunut opiskelijan hyvinvoinnista, erityisesti sosiaalisista ja terveydellisistä asioita sekä viestinnästä. Ja järjestöistä. Oma ainejärjestöni on paras yhteisö, johon olen koskaan kuulunut.

148 Juha Närhijuha
Historia

Moromoro! Olen Juha, neljännen vuoden historian opiskelija. Tässä jo useamman vuoden opiskelleena olen ehtinyt ihmetellä yliopiston toimintaa monelta kantilta. Ainejärjestötoimintaan hyppäsin mukaan heti fuksivuonna Tosineen sopo/kopo-vastaavana, roolissa jossa tulikin samalla kätevästi tutustuttua JYYn toimintaan mm. valiokuntien kautta. Tänä syksynä syyskuu meni tutorina toimiessa, ja nyt tutor-toiminnan hiljentyessä päädyin täyttämään sydämeeni jäänyttä aukkoa asettumalla ehdokkaaksi edarivaaleissa. Koska muiden tekemistä päätöksistä ja linjauksista mussuttaminen on minulle mitä suurinta hupia, lienee nyt korkea aika ottaa itsekin vastuuta osallistumalla päätöksentekoon. Tässä ompi teille siis oiva paketti intoa ja kokemusta yhteisten asioiden hoitoon!

149 Topias Peltonentopias
Journalistiikka

Vaikka olen kolmannen vuoden opiskelija ja ainejärjestö Lööppi ry:n vpj/rahastonhoitaja, ylioppilaskunta on jäänyt itselleni vähän etäiseksi laitokseksi. Haluan tehdä tähän muutoksen sekä itseni että muiden osalta. Näen tärkeäksi JYYn panostamisen ainejärjestöjen ja muiden yliopiston harrastejärjestöjen toiminnan kehittämiseen, sillä se edistää entisestään tärkeää ruohonjuuritason työtä opiskelijoiden hyvinvoinnin eteen.

150 Emmi Rajalaemmir
Musiikkikasvatus

Politiikassa mua mietityttää eniten se, että asettumalla jonkun puolelle asettuu helposti monia muita vastaan. Mua inhottaa tällainen vastakkainasettelu, koska idealistisesti ajateltuna haluisin tietty olla kaikkien puolella. Onneks oon opiskelija, sillä JYY ja Alvarin Unioni on just kaikkien meijän opiskelijoitten puolella JEE! Opiskelijat ryhmänä on kuitenki tosi heterogeeninen, jotenka mun mielestä kaikkien etu ois se, että myös hallitus koostuis monenlaisista tyypeistä. Tässä kohtaa mun yksi unelma oiskin, että voisin musiikkikasvattajana tuoda meidän ja muiden “pienempien” alojen näkökulmaa mukanani, ettei ketään unohdettaisi.

151 Riikka Rintalariikkar
Suomen kieli

Koin ensimmäisen kerran yhteyden Jyväskylän yliopistoon syksyllä 1994, kun sain ylleni puhtoisen vaipan päärakennuksen kahviossa. Muistot kyseisestä tapahtumasta ovat hatarat, mutta yhteys säilyi. Siitä hetkestä lähtien minulla oli erityinen side tähän opinahjoon, enkä voinut antaa minkään muun opiskelupaikan tulla väliimme. Haaveista tuli totta syksyllä 2013, kun pääsin opiskelemaan äidinkielenopettajaksi. Ainejärjestötoimintaan heittäydyin innolla jo ensimmäisenä opiskeluvuonna, ja sieltä olen saanut paljon ystäviä, hyviä muistoja sekä ennen kaikkea kokemusta. Sydäntäni lähinnä on opiskelijoiden edunvalvonta koulutukseen ja opetukseen liittyvissä asioissa.

Miksi äänestäisit minua? Antamalla äänesi, saisit edustajan, jota kiinnostaa, mitä tälle yliopistolle ja sen opiskelijoille tapahtuu. Oikeasti.

152 Katri Saariahokatri
Englannin kieli

Moikka! Oon Katri, toista kertaa ehdolla edustajistovaaleissa, ja viidettä vuotta suhaamassa eri kielten välillä. Tässä ajassa niin ainejärjestötoiminta kuin edustajisto ovat tulleet tutuiksi. Tykkään muun muassa koirista, kaljasta, kampusturvallisuudesta, opiskelijatiloista ja hyvinvoivasta ympäristöstä, ja uskon, että monille näistä olis enemmänkin tilaa meidän yliopistolla.

153 Susanna Straniussusanna
Suomen kieli

Mää oon Sussu, mutten mikä tahansa sussu, vaan sun oma. Tahdon olla se mimmi, jota sää nykäset hihasta tai koputat olalle, jos joku kampuksella kismittää tai yliopistolla jurppii. Haluan JYYn edustajistoon, koska tykkään opiskelijoista, elämästä ja hyvästä opiskelijaelämästä. Ei ole yhdentekevää, missä ja miten me yli viis vuotta elämästämme asutaan, opiskellaan, tutustutaan, ystävystytään ja rakastutaan. Me tarvitaan (1) opiskelijatiloja, joissa tehdä työtä, tavata ja levätä, (2) käypäsiä, kunnollisia ja kohtuuhintaisia koteja, (3) matalan kynnyksen tukea, (4) mahdollisuuksia tehdä ja vaikuttaa itse sekä (5) tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Äänestä mut edariin, otan sut mukaan.

154 Laura Suomalainenlaura
Suomen kieli

Heippa! Mie oon Laura, ja oon ensimmäistä kertaa ehdolla JYYn edustajistoon. Se tuntuu kutkuttavan innostavalta ja uudelta palalta haukata, mutta oon aina tykännyt itteni haastamisesta. Ekana opiskeluvuotenani tartuin heti isolla kädellä ja suurella sydämellä kiinni ainejärjestötoimintaan päätyen puheenjohtajaksi omaan ainejärjestööni. Puheenjohtajuuden kautta sain uuden näkövinkkelin tarkastella opiskelijaelämää Jypinkylän yliopistossa, ja olin melkoisen vaikuttunu näkemästäni. Mutta niin kauan kun ei tiiä paremmasta, voi keskinkertainenkin tuntua riittävältä. Puheenjohtajuus sytytti miun sisällä ison kipinän ja halun auttaa jokaista opiskelijaa löytämään oman paikkansa yliopistossa ainejärjestöjen kautta, haalareiden väristä riippumatta. Nyt miulla on valtava palo sytyttää tuo kipinä liekkeihin, ja onko parempaa paikkaa tähän kuin JYYn edustajisto. Ei miunkaan mielestä. Anna äänesi miulle, ja uskalla kurkottaa yli oman maksimisi.

155 Anneli Tikkanenanneli
Saksan kieli ja kulttuuri

Kaipaan ylioppilaskuntaani rehellistä ja avointa opiskelijan edunvalvontaa yhteistyössä ja yhteisymmärryksessä. Minulle tärkeää on se, että kaikilla opiskelijoilla on yhtäläinen mahdollisuus opiskella niin fyysisesti kuin henkisestikin turvallisessa ympäristössä riippumatta omasta opiskelualasta. Yhdessä rintamassa opiskelijan ääntä kantamaan!

156 Teemu Vasamateemu
Matematiikka ja romaaninen filologia

Hei! Olen Teemu, kolmannen vuoden matematiikan ja romaanisen filologian opiskelija. Hurahdin ainejärjestötoimintaan jo fuksivuotenani, ja nyt haluan tuoda kokemustani ja innostustani ylioppilaskuntaan. Kahden pääaineen opiskelijana minulla on ainutlaatuinen näkemys ylioppilaskunnan toimintaan erityisesti järjestöyhteistyön ja koulutuspolitiikan saralla. Tasa-arvon ja toisten ihmisten oikeuksien puolustaminen ovat olleet olennaisia asioita läpi elämäni, ja niiden parissa haluan jatkaa edustajistossa!

157 Heidi Vehviläinenheidi
Erityispedagogiikka

Moikka, olen Heidi, neljännen vuoden erityisopeopiskelija, jonka pieneen kokoon mahtuu paljon energiaa, innostusta ja asennetta. JYYn edustajistoon mua vetää aito halu vaikuttaa ja tehdä tästä yliopistosta entistä parempi ja yhteisöllisempi paikka elää ja opiskella. Yliopistolla vaikuttamisesta kokemusta mulla on jo oman ainejärjestöni kautta fuksivuodesta asti. Järjestötoiminta on siis lähellä sydäntä ja tulevana opena myös koulutuspolitiikka on imaissut mut mukaansa. Järjestöaktiivina opiskelijoiden ainejärjestötilat onkin mulle tärkeitä, kuten myös JYYn tuki järjestöille niin taloudellisesti kuin henkisesti. Mä haluun olla se tyyppi, jota voit nykäistä hihasta, jos joku asia vaatii susta parannusta. Jos siis haluat, että edarista löytyy ens kaudella tällainen tyyppi, laita numero 157 korvan taakse.